12
ΑΠΡ

Μετοχές και εμπορεύματα προτιμούν οι fund managers


Οι μετοχές αναδεικνύονται η κορυφαία επενδυτική επιλογή των fund managers, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση που διενήργησε η Bank of America Merrill Lynch. Καθαρό ποσοστό της τάξης του 50% δήλωσε overweight στις μετοχές τον Απρίλιο, έναντι 45% που ήταν το Μάρτιο. Την ίδια στιγμή οι διαχειριστές μείωσαν τη ρευστότητα στα χαρτοφυλάκιά τους, η οποία πλέον ανέρχεται στο 3,7% από 4,1% τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα οι διαχειριστές αρχίζουν να ανακτούν την εμπιστοσύνη τους στις αναδυόμενες αγορές, με το 22% το ερωτηθέντων να δηλώνει overweight στις μετοχές των αναδυόμενων. Είναι χαρακτηριστικό πως το Μάρτιο κανένας από τους fund managers που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δεν έδειχνε προτίμηση για τα χρηματιστήρια του αναπτυσσόμενου κόσμου. «Βullish» εμφανίστηκαν οι διεθνείς διαχειριστές και για τα εμπορεύματα, με το 24% να δηλώνει overweight για τον κλάδο. Η αυξανόμενη διάθεση για ρίσκο που προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία, έρχεται σε αντίθεση με τις περιορισμένες προσδοκίες για την παγκόσμια οικονομία. Να σημειωθεί ότι ο δείκτης προσδοκιών της έρευνας για την ανάπτυξη, υποχώρησε στις 62 μονάδες τον Απρίλιο, από 66 τον Μάρτιο.

Οσον αφορά τις ιαπωνικές μετοχές το 18% των ερωτηθέντων δήλωσε underweight, ενώ το Μάρτι το αντίστοιχο ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 8%. Τα ομόλογα εξακολουθούν να μην είναι δημοφιλή, καθώς το 58% είναι underweight, από 59% τον Μάρτιο.
Να σημειωθεί ότι ο δείκτης προσδοκιών της έρευνας για την ανάπτυξη, υποχώρησε στις 62 μονάδες τον Απρίλιο, από 66 τον Μάρτιο.

Produced by