21
ΔΕΚ

Να τελειώνουμε με τα σκιάχτρα!


ΤOY ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΥ (giannis.tassiopoulos@xrimatriti.gr)

Δεν είναι μυστικό πλέον ότι η αγορά βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου. Όλοι γνωρίζουν ότι καθημερινά μπαίνουν εκατοντάδες λουκέτα, χάνονται αμέτρητες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, και δη στον τομέα του εμπορίου, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα, οι συνδικαλιστές των μέσων μαζικής μεταφοράς επέλεξαν να την αγνοήσουν.

Με την απόφαση που πήραν, να προχωρήσουν μέσα στις γιορτές σε νέες κινητοποιήσεις , απέδειξαν ότι δεν τους ενδιαφέρει τι συμβαίνει γύρω τους. Ακολούθησαν την πεπατημένη που ακολουθούν εδώ και δεκαετίες οι συνάδελφοί τους απ’ όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Χωρίς να κοιτάξουν πίσω τους ή πλάι τους, τραβούν το δρόμο τους αδιαφορώντας για τις ζημιές που προκαλεί ευρύτερα η καταστροφική πορεία που έχουν επιλέξει. Με τη στάση τους έδωσαν τη χαριστική βολή στην αγορά, σε καταστηματάρχες και εμποροϋπαλλήλους, που περίμεναν ότι με τον τζίρο των Χριστουγέννων θα έπαιρναν μία παράταση ζωής.

Δεν τους λύγισαν οι αγωνιώδεις εκκλήσεις που τους απηύθυναν οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών απ’ όλες τις κατηγορίες. Προφανώς θεώρησαν ότι οι εκκλήσεις αυτές προέρχονται από κάποιους ‘‘μεγαλοκαρχαρίες’’, που έχουν λύσει τα προβλήματά τους και θέλουν να πιουν το αίμα του λαού. Η αντίληψή τους αυτή, η οποία αποτελεί αντίληψη όλων των συντεχνιών που έφτιαξε ή ανέχθηκε το πολιτικό προσωπικό της χώρας, πέρασε γι’ άλλη μία φορά, επειδή τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, η κυβέρνηση, τα κόμματα και η Δικαιοσύνη, τους άφησαν ελεύθερους να κάνουν το παιχνίδι τους. Τους άφησαν να προελάσουν χωρίς να συναντήσουν ούτε ένα εμπόδιο για την πραγματοποίηση των σχεδίων τους.

Οι συνδικαλιστές των μέσων μεταφοράς έλαβαν την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διότι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι κανείς απ’ όσους έχουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία της πολιτείας και της κοινωνίας δεν θα τολμούσε να τους σταματήσει. Γνωρίζουν τις μειωμένες αντοχές του συστήματος και του πολιτικού προσωπικού της χώρας, από τις συναλλαγές αλλά και τις αντιπαραθέσεις που είχαν μαζί του τα χρόνια που πέρασαν. Αν είχαν τον παραμικρό φόβο, την παραμικρή υποψία για μία άλλη αντίδραση απ’ αυτή που επιδεικνύει σήμερα η πολιτεία , θα είχαν μεταθέσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για μετά τα Χριστούγεννα και θα έδιναν στην αγορά το περιθώριο να ανασάνει…

Το μόνο θετικό σημείο από το χάος που δημιούργησαν στην αγορά και στην Αθήνα οι συνδικαλιστές των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι ότι η κοινωνία έχει καταλάβει καλά πλέον πως πρέπει να τελειώνουμε με τα σκιάχτρα του παρελθόντος!
Produced by