02
ΦΕΒ

Οι αγορές υπάρχουν για να μας διαψεύδουν


Οι αγορές υπάρχουν για να μας διαψεύδουν είχε πει κάποτε ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης της Morgan Stanley για την Ευρώπη, Teun Draaisma.

To ελληνικό χρηματιστήριο αποχαιρέτησε τον Ιανουάριο με κέρδη 12,69% και μπήκε στο Φεβρουάριο δυναμικά, διαψεύδοντας της Κασσάνδρες, που το προηγούμενο διάστημα έβλεπαν το Γενικό Δείκτη ακόμα και κάτω από τις 1.000 μονάδες.

Οι αγορές πολλές φορές έχουν αποδείξει ότι κινούνται κόντρα στις προβλέψεις και στις εκτιμήσεις ειδικών και αναλυτών, καθώς έχουν τους δικούς τους νόμους και κανόνες.

Ετσι και το Χ.Α. κατάφερε το τελευταίο διάστημα να βρει τις δυνάμεις να βγει από την καχεξία που το ταλαιπωρούσε τους τελευταίους μήνες του 2010, «βουλώνοντας» τα στόματα όσων εκτιμούσαν ότι θα συνεχιστεί η πτωτική του πορεία.

Φυσικά το παιχνίδι στο Χ.Α. δεν έχει κριθεί ακόμα. Μπορεί οι αγοραστές να υπερισχύουν στην παρούσα φάση, ωστόσο ουδείς γνωρίζει τις διαθέσεις των πωλητών. Το μόνο σίγουρο είναι πως το ελληνικό χρηματιστήριο έχει ανακτήσει ένα μέρος από τη χαμένη υ\του αξιοπιστία.

Α.Κ.
Produced by