18
ΦΕΒ

Η «εθνικοφροσύνη» των συνδικαλιστών


Του Κ. Χριστοφιλέα

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ με επικεφαλής τον κ. Φωτόπουλο άρχισαν πόλεμο για να μην πωληθεί η ΔΕΗ, χρίζοντας εαυτούς θεματοφύλακες της εθνικής μας περιουσίας.

Θυμάμαι τους συνδικαλιστές της Πειραϊκής Πατραϊκής που με κινητοποιήσεις προσπαθούσαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι δεν θα πρέπει να κλείσει ο «εθνικός» κατασκευαστής σεντονιών, άσχετα εάν έμπαινε μέσα επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους.

Θυμάμαι τους εργατοπατέρες της ΕΑΣ να βαπτίζουν «εθνικά» τα μπλε λεωφορεία, τους συνδικαλιστές του ΟΤΕ να αναδεικνύουν τον Οργανισμό βασικό στοιχείο της εθνικής μας περιουσίας, τους συνδικαλιστές της Εθνικής τράπεζας να καταγγέλλουν την επέκταση της στην Τουρκία, τους συνδικαλιστές της ΟΤΕ να υπερασπίζονται με… εθνική υπερηφάνεια την υποδούλωση της Emporiki Bank από τους Γάλλους της Credit Agricole.

Καιρός είναι πλέον να μην εξομοιώνουμε την Ακρόπολη, πραγματική εθνική μας κληρονομιά με την Πειραϊκή Πατραϊκή, την εκάστοτε Ολυμπιακή κ.ά.

Οι μάζες πλέον κύριοι εργατοπατέρες δεν συγκινούνται με τα… εθνικά σας επιχειρήματα τα οποία επιστρατεύετε για να μη χάσετε την βόλεψή σας. Και ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αναγορεύεται τους εαυτούς σε … εθνικόφρονες;Produced by