10
ΜΑΡ

Λάθος μήνυμα


του Γίάννη Τασσιόπουλου

Η απεργία πείνας λύθηκε γιατί η κυβέρνηση υπέκυψε στη σκληρή γραμμή που έβαλαν στο θέμα αυτό όσοι διοργάνωσαν την πολιτική επιχείρηση, γιατί περί πολιτικής επιχείρησης πρόκειται, της κινητοποίησης που άρχισε με τη μεταφορά των μεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα.

Από το φόβο που υπήρχε για το πιθανό θάνατο ενός μετανάστη, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να συμβιβαστεί, με όσους ήθελαν να δείξουν ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει το ξέφραγο αμπέλι για εκατομμύρια μετανάστες σε όλο τον κόσμο.

Τα θέματα που έλυσε η κυβέρνηση από την πίεση των απεργών και όσων τους πατρονάριζαν, θα μπορούσε να τα είχε λύσει εδώ και πολύ καιρό, γιατί είναι ζητήματα που έχουν σχέση με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Θα μπορούσε να τα λύσει, χωρίς να δώσει λάθος μηνύματα σε όλο τον κόσμο για το μεταναστευτικό. Με τις τωρινές αποφάσεις της άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, έδειξε ότι τρέχει πίσω από τα γεγονότα, ότι προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις που δημιουργούν όσοι θέλουν να μεταβάλουν την Ελλάδα σε πεδίο αναμέτρησης ανάμεσα στους ευρωπαίους πολίτες και λαθρομετανάστες που ψάχνουν απεγνωσμένα για μια σανίδα σωτηρίας.


Produced by