04
ΜΑΙ

Κερδοσκοπία σε όλο της το μεγαλείο


Έρμαιο στα χέρια των κερδοσκόπων παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο . Το γαϊτανάκι περίεργων δημοσιευμάτων, εκθέσεων και emails συνεχίζεται, εντείνοντας το σκηνικό ανασφάλειας που υπάρχει στο Χ.Α.

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας ένα σημείωμα της Deutsche Bank προς τους πελάτες της, στο οποίο, όπως προέκυπτε από δημοσκόπηση που διενέργησε η γερμανική τράπεζες, Alpha και Eurobank θα εξέλθουν από τον πανευρωπαϊκό δείκτη MSCI, κατά την αναθεώρησή του στα τέλη Μαΐου. Το συγκεκριμένο σημείωμα είχε ημερομηνία 26 Απριλίου και ακριβώς την ίδια μέρα αλλά και την επόμενη υπήρξαν πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα, εάν το άδειασμα των τραπεζικών τίτλων στις συνεδριάσεις της 26ης και 27ης Απριλίου είχε να κάνει και με το σχετικό note της Deutsche Bank. Οσοι ασχολούνται με τα χρηματιστηριακά δεν θεωρούν καθόλου τυχαίο το σημείωμα του γερμανικού οίκου και μάλιστα υποστηρίζουν πως και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες εις βάρος της Ελλάδας.

Πότε θα σταματήσει αυτό το σκηνικό; Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τις διαθέσεις των κερδοσκοπικών δυνάμεων και γι’ αυτό το λόγο η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά θα παραμείνει με την πλάτη στον τοίχο και θα άγεται και θα φέρεται ανάλογα με τα όσα γράφονται και λέγονται.

Αμαλία Κάτζου
Produced by