Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:40 Δημιουργία 18/10/18, 09:39

Αρνητικά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό, καθώς τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας έδειξαν συνέχιση της σταδιακής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των ανώτατων αξιωματούχων της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ θεωρούν ότι η πολιτική σταδιακής αύξησης των επιτοκίων πρέπει να συνεχιστεί έως του σημείου που θα υπάρξουν σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας λόγω αύξησης του κόστους δανεισμού. Το ζήτημα του πόσο θα διαρκέσει η περιοριστική νομισματική πολιτική παραμένει ανοικτό, σύμφωνα με τα πρακτικά. Ορισμένοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για ανάγκη "μιας περιόδου περιοριστικής πολιτικής", ενώ ένας αριθμός άλλων έκανε λόγο για "προσωρινή ανάγκη" περιοριστικών μέτρων στη νομισματική πολιτική.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,84%, ενώ πτωτικά κινούνται και οι κινεζικοί δείκτες με τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα να υποχωρεί κατά 2,07%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ χάνει 0,70%.

Στο μεταξύ με απώλειες 0,14% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της ημέρας ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία, ενώ αντίθετα οριακά κέρδη 0,06% πέτυχε ο ASX 200 στην Αυστραλία. Σε αρνητικό έδαφος με απώλειες 0,87% κινείται ο Kospi στη Νότια Κορέας.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά από το 2016 οι εξαγωγές της Ιαπωνίας εν μέσω πτώσης των εξαγωγών προς ΗΠΑ και Κίνα, εντείνοντας τις ανησυχίες γύρω από τις επιπτώσεις της κλιμακούμενης εμπορικής διαμάχης Κίνας – ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, ορισμένοι οικονομολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί λέγοντας πως η πτώση των ιαπωνικών εξαγωγών είναι προσωρινή και οφείλεται στις συνέπειες στην παραγωγή από φυσικές καταστροφές.

Αν σου άρεσε κάνε