28
ΣΕΠ

Δριμεία επίθεση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για τις άδειες


"Πυρά" με το... καλημέρα έριξε ο πρωθυπουργός κατά του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την εισηγητική του ομιλία στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους ήδη από τα πρώτα λεπτά όσον αφορά στο "καυτό" ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

"Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών Μέσων που στηρίζει, απειλεί να καλύψει τα πάντα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι", είπε ο πρωθυπουργός.

Η ΝΔ είναι ενάντια στην προσπάθεια να σπάσει η διαπλοκή. Εδώ και ένα μήνα παίζεται η τρίτη πράξη ενός έργου, που έχουμε βαρεθεί: της αριστερής παρένθεσης. Αυτό έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. Το ίδιο στοίχημα παίχτηκε στην α' αξιολόγηση και πάλι ηττήθηκε η ΝΔ. Τώρα επιχειρείτε το ίδιο στηριζόμενοι από αυτούς που για πρώτη φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

"Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα: έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίκτυο εξουσίας, αυτό που οικοδόμησαν οι καναλάρχες με τις τράπεζες και τα δικά σας κόμματα. Και τολμάτε να κουνάτε το δάχτυλο στην αριστερά", σημείωσε ο ίδιος.

"Τα κόμματα της Siemens, του Χριστοφοράκου, των υποκλοπών, των υποβρυχίων και της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο τολμούν να κουνούν το χέρι. Κάνατε ότι μπορείτε για να μην γίνει ο διαγωνισμός. Δεν βοηθήσατε στο ΕΣΡ, απειλήσατε υπουργούς, απειλείτε τώρα και δημόσιους υπαλλήλους. Τάξατε στους καναλάρχες ότι θα γυρίσετε πίσω τα λεφτά. 255 εκατ. ευρώ από κρατικά ταμεία. Όχι μόνο δεν ζητάτε συγνώμη που επί 27 χρόνια δεν πήρατε ένα ευρώ, αλλά τους δίνατε δάνεια με «αέρα», είπε ο πρωθυπουργός.

"Μας κατηγορήσατε ότι κάναμε διαγωνισμό για να μην πάρει δάνειο ο Αλαφούζος, όπως έλεγε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Ο Σκαι πήρε πρώτος άδεια. Μετά μας κατηγορήσατε ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας για να φτιάξει τον ΣΥΡΙΖΑ TV. Όταν ζήτησε όμως διευκόλυνση έφυγε την ίδια στιγμή. Τι έχετε να πείτε τώρα; Για πιο λόγο έγινε ο διαγωνισμός, ρώτησε τη ΝΔ. Μήπως ο κ. Κυριακού είναι ΣΥΡΙΖΑ, μήπως είναι ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Σαββίδης; Μήπως θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ ο Αλαφούζος", διερωτήθηκε.

Επικαλείται Μοσκοβισί για το χρέος

Αφήνοντας πίσω το ζήτημα των καναλιών και περνώντας στο "μέτωπο" της διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εντός του χρονοδιαγράμματος και ότι οι εξελίξεις για το χρέος θα είναο θετικές ως το τέλος του έτους, επικαλούμενος τον Γάλλο Επίτροπο.

"Υπάρχουν προϋποθέσεις να βγούμε από την κρίση. Τις επόμενες ημέρες κλείνει η πρώτη αξιολόγηση και θα δοθούν τα 2,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα θα πάνε στην αγορά. Η χώρα βρίσκεται σε ανάπτυξη από το γ' τρίμηνο και το 2017 μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη κοντά στο 3%. Η ανεργία είναι υψηλή αλλά μειώθηκε τέσσερις μονάδες, τόνισε ο πρωθυπουργός. Η β' αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της, ενώ το θέμα του χρέους είναι αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο. Μέχρι το τέλος του έτους περιμένουμε θετικές εξελ

Produced by