28
ΦΕΒ

ΥΠΕΚΑ: Συνάντηση Μπιρμπίλη με τον Επίτροπο Ενέργειας Guenther Oettinger


Τη γρήγορη υλοποίηση του Νοτίου Διαδρόμου ενθάρρυνε ο Επίτροπος Ενέργειας, Guenther Oettinger κατά τη διάρκεια συνάντησης του με την υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, με στόχο να παρέχει μεσοπρόθεσμα στην Ευρώπη, 40 BCM (Δισεκατομμύρια Κυβικά Μέτρα – ΔΚΜ) φυσικού αερίου από περιοχές της Κασπίας Θάλασσας και του Ιράκ.

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτό ο ITGI θα μπορούσε να αποτελέσει ένα στοιχείο-κλειδί του Νοτίου Διαδρόμου, συνδέοντας την Ελλάδα και την Ιταλία και συνεισφέροντας στην ενεργειακή ασφάλεια τόσο της Ιταλίας όσο και της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Ο Επίτροπος Έττινγκερ κάλεσε σε διαρκή συνεργασία τα κράτη-μέλη και τις εταιρίες να αρχίσουν τόσο την πρώτη φάση του Νοτίου Διαδρόμου υπό το πρίσμα μιας πανευρωπαϊκής προοπτικής, όσο και να βελτιστοποιήσουν την περαιτέρω επέκτασή του.

Η Υπουργός ΠΕΚΑ σχολίασε ότι η Ελλάδα και η ΔΕΠΑ , η οποία είναι μέτοχος του ITGI και του IGB θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τα ενδιαφερόμενα κράτη και εταιρίες σε αυτήν την κατεύθυνση και με την ΕΕ για να υποστηρίξουν το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου το συντομότερο δυνατό.

Την Υπουργό ΠΕΚΑ συνόδευαν ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης και ο πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), Χάρης Σαχίνης.

Produced by