06
ΑΠΡ

Μπαρόζο: Θα θέσουμε θέμα ασφάλειας στις προθέσεις της Τουρκίας για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου


Τη δέσμευση ότι η Κομισιόν θα θέσει «θέμα ασφάλειας στη συζήτηση για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων», ανέλαβε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο έπειτα από σχετική παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Παπανικολάου από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως είπε ο κ. Μπαρόζο, κάποιες χώρες που είναι τώρα μέλη της Ε.Ε., όταν ήταν υποψήφιες προς ένταξη σύμφωνα με τις διαπραγματεύσεις υποχρεούνταν να μεταρρυθμίσουν τα πρότυπα ασφαλείας και τόνισε πως σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν κάποια εργοστάσια.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε στην παρέμβασή του τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για την Ευρώπη ένα συμβάν παρόμοιο με αυτό της Ιαπωνίας και κάλεσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Ο κ. Μπαρόζο, από την πλευρά του, απάντησε πως η Επιτροπή αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το συγκεκριμένο θέμα και ασφαλώς θα θέσει θέμα ασφάλειας στους Τούρκους εταίρους μέσα σε πνεύμα εποικοδομητικής επίλυσης του ζητήματος.
Produced by