19
ΟΚΤ

Μητσοτάκης: Παρακράτος ανομίας οι μεθοδεύσεις πριν τη διάσκεψη του ΣτΕ


Παρέμβαση έκανε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για "παρακράτος" και "πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό", με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν την διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ.

«Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε απαράδεκτες μεθοδεύσεις που είχαν μόνο σκοπό την πίεση σε δικαστές ενόψει της διάσκεψης του ΣτΕ που θα έκρινε την συνταγματικότητα του νόμου Παππά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μνημόνευσε την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ενωση Δικαστικών και Εισαγγελέων. «Ποτέ στην ιστορία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση».

Ο ίδιος δε επιτέθηκε στην Αυγή για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του δικαστή, ενώ μίλησε για μια εξουσία, που στέλνει σπίτι τους όσα στελέχη καταγγέλλουν διασπάθιση χρήματος, αναφερόμενος στη γενική γραμματέα του υπουργείο Εργασίας.

"Θα προστατεύσουμε το κύρος της Δικαιοσύνης και τη θεσμική της ανεξαρτησία. Είναι σημαντική απόφαση και επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού πριν κριθεί ο νόμος στο ΣτΕ", τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος δε έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στην κυβέρνηση: «Μην διανοηθείτε να φέρετε την πραξικοματική τροπολογία», τόνισε. «Το μαύρο δεν θα περάσει».

Αναφορικά με το ΕΣΡ, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά τη θέση του κόμματος ότι θα συναινέσει μόνο, εάν αποσυρθεί ο νόμος Παππά. «Η στάση μας είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή. Βάζουμε μια και μόνη προϋπόθεση: την ακύρωση του νόμου Παππά. Η σύνθεση του ΕΣΡ είναι μεταγενέστερο θέμα», τόνισε.

"Αναμένουμε την τελική απόφαση του ΣτΕ. Αν κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό θα πρέπει η κυβέρνηση να επιστρέψει τις αρμοδιότητες στην ανεξάρτητη αρχή και να καταργήσει τον αριθμό των αδειών", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες σε «δημοκρατική εγρήγορση» απέναντι σε μια «αυταρχική κυβέρνηση».

"Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει καλύτερη προοπτική, δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτό που χρειάζεται η πατρίδα, όπως τη ρύθμιση χρέους", υποστήριξε.

Produced by