21
ΟΚΤ

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για Grexit και εκλογές


Εξαιρετικά κρίσιμες χαρακτήρισε τις σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Σύμφωνα με τον κρητικό βουλευτή, αν δεν βρεθεί λύση εντός του 2016, για το χρέος και οι δανειστές επιμείνουν στη σκληρή γραμμή τότε είναι ορατό το σενάριο του Grexit και εκλογές.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, ο κ. Βαρδάκης συμμερίστηκε την άποψη του Πάνου Σκουρλέτη, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, οπότε είναι άμεση ανάγκη να βρεθεί λύση.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σενάριο για προκήρυξη εκλογών, σε περίπτωση που αρνηθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες λύση για το χρέος, τόνισε:

"Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχει στα σενάρια της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή, η άποψή μου είναι ότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Όταν βρεθείς μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα προβλέπεται και από το Σύνταγμα, αλλά εύχομαι να μην βρεθούμε εκεί".

Στη συνέχεια ο κ. Βαρδάκης διευκρίνισε ότι δεν μίλησε για Grexit, ωστόσο χαρακτήρισε μονόδρομο για την πορεία της χώρας τη διευθέτηση του χρέους. "Είναι μονόδρομος διότι το λίπος τελειώνει και φτάνουμε στο σώμα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον σε φόρους. Είναι μονόδρομος η διευθέτηση του χρέους".

"Αν δεν συμβεί αυτό θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα..." πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι πιθανόν σε αυτή την περίπτωση να επανέλθει το Grexit στο τραπέζι.

Produced by