25
ΝΟΕ

Με non paper το Μαξίμου "ξορκίζει" την έντονη εκλογολογία


Με non paper, στο οποίο επισημαίνεται αφενός ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετή της θητεία και αφετέρου ότι η πολιτική συμφωνία για το χρέος είναι προ των πυλών, το Μαξίμου "ξορκίζει" την έντονη εκλολογία, που έχει προκύψει ύστερα από την επίμαχη αναφορά του πρωθυπουργού στις κάλπες κατά την πρόσφατη ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα σενάρια που θέλουν την δεύτερη αξιολόγηση να "τραβάει" κι άλλο χρονικά.

Ειδικότερα, σε non paper, το οποίο εξέδωσε την Παρασκευή, το Μαξίμου εκφράζει την αισιοδοξία τους για την πορεία της διαπραγμάτευσης και ειδικότερα για μια λύση ως προς το χρέος.

Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, "ο κ. Τσίπρας περιέγραψε στην Κ.Ο. τι ακριβώς θα συνέβαινε στη χώρα αν έκανε δεκτό το αίτημα του Μητσοτάκη για εκλογές. Για εμάς ισχύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, το είπε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό. Θα ήταν καλό να ερωτηθεί ο κ. Κ. Μητσοτάκης αν θα ήθελε να παραιτηθεί αύριο ο πρωθυπουργός και να οδηγηθεί χώρα σε εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης για να δούμε τι είναι αυτό που εννοεί όταν λέει να φύγουν το συντομότερο δυνατό, κάνουν κακό στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, η ίδια πηγή, εξέφρασε την εκτίμηση πως: "Είμαστε πολύ κοντά στο να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Τα μόνα αγκάθια που έχουν μείνει είναι τα εργασιακά και το δημοσιονομικό, στα οποία γίνονται εντατικές συζητήσεις.

Μέχρι τις 5/12 έχουμε τα Νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής. Στο Eurogroup θα συμφωνηθεί το χρονοδιάγραμμα, εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία υπάρχει πιθανότητα να έρθουν κι άλλα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του χρόνου".

Επ' αυτού, διευκρίνισε: "Το να υπάρξει πολιτική συμφωνία σημαίνει από την πλευρά της κυβέρνησης να έρθουν τα prior actions. Εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία θα γίνει ότι και με τη συμφωνία του Μαΐου".

Για το χρέος δήλωσε: "Υπάρχει πιθανότητα να συζητηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, τα βραχυπρόθεσμα που θα συζητηθούν στις 5 Δεκεμβρίου έχουν ιδιαιτέρως θετικό πρόσημο για την Ελλάδα".

Produced by