07
ΔΕΚ

Με το βλέμμα στο… 2060 για να γυρίσουμε στο 2014!


Η κυβέρνηση διαφημίζει μείωση του χρέους για το 2060, ενώ με την ίδια συμφωνία υποσκάπτει, για πολλά χρόνια, την οικονομία και την ίδια τη χώρα.

Πανηγυρίζει ότι μείωσε το χρέος κατά 45 δισ. ευρώ, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Βαρουφάκης «φόρτωσαν» τους Έλληνες περίπου 80 με 100 δισ. ευρώ.

Αυτό που προκύπτει από το Eurogroup, είναι ότι μαζί με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, διατηρούνται τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% για άγνωστο χρόνο.

Επίσης μπορεί η κυβέρνηση να πήρε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, όμως τα μεσοπρόθεσμα θα εξετασθούν από το 2018 και βλέπουμε,.

Παράλληλα, στον "αέρα" παραμένουν ακόμη άλλα κρίσιμα ζητήματα για το οριστικό κλείσιμο της β' αξιολόγησης, όπως τα εργασιακά κ.α, τα οποία παραπέμπονται σε συζήτηση με άγνωστη κατάληξη με την ελληνική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση συμφωνεί σε μεγάλα, πολύχρονα, πρωτογενή πλεονάσματα, που φέρνουν κι άλλους φόρους και μειώσεις εισοδήματος για τους πολλούς.

Έτσι στραγγαλίζεται η οικονομία και φεύγουν οι επενδύσεις από τον τόπο.

Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει πηγαίνουν πολύ πέρα από τη λήξη του τρίτου προγράμματος.

Το 4ο Μνημόνιο, που φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, είναι ήδη εδώ. Όσο και αν ο ίδιος επιμένει στα λόγια να το ξορκίζει.

Η κυβέρνηση υπογράφει τα πάντα για να γυρίσουμε τρία χρόνια πίσω, στο 2014.

Άρθρα
Produced by