27
ΔΕΚ

FT: «Ψαλίδι» σε δαπάνες και θέσεις εργασίας ετοιμάζει η Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ


Περικοπές δαπανών σχεδιάζει η Deutsche Telekom στη θυγατρική εταιρία ΟΤΕ , σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι περικοπές σε θέσεις εργασίας και δαπάνες θα γίνουν με στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.
"Υπάρχουν ορισμένες δομικές προκλήσεις προς επίλυση στις επιχειρήσεις", δήλωσε ο υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του γερμανικού ομίλου στην Ευρώπη, Γκουίντο Κέρκοφ, στην οικονομική εφημερίδα.

Το κόστος για το προσωπικό του ΟΤΕ ανέρχεται στο 37% του κύκλου εργασιών, σε σύγκριση με ποσοστό 20% στη μητρική εταιρία, δήλωσε ο Γκουίντο Κέρκοφ στην εφημερίδα.

Η Financial Times Deutschland αναφέρει ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, που είναι συνέπεια της κρίσης χρέους, καθιστούν πιο δύσκολη την προσπάθεια της Deutsche Telekom για την επιβολή περικοπών στον ΟΤΕ. Η ελληνική κυβέρνηση, που ελέγχει το 20% του ΟΤΕ, αναμένεται ότι θα εκφράσει αντιρρήσεις για την απώλεια θέσεων εργασίας, δεδομένου του προβλήματος της ανεργίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Produced by