14
ΔΕΚ

Λίντνερ: Ο Τσίπρας σνόμπαρε το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης


Ο Αλέξης Τσίπρας σνόμπαρε το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης, γι' αυτό και η Άγγελα Μέρκελ πρέπει να του μιλήσει έξω από τα δόντια στο επικείμενο ραντεβού τους την ερχόμενη Παρασκευή, σχολιάζει ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) της Γερμανίας, Kριστιάν Λίντνερ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του κόμματος "liberale.de".

 

«Την Παρασκευή, που η Γερμανίδα καγκελάριος θα υποδεχτεί στο Βερολίνο τον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να του ξεκαθαρίσει ότι από τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε πέρυσι το καλοκαίρι, ο Έλληνας πρωθυπουργός, τίποτα δεν τήρησε... Αντιθέτως, ο Τσίπρας σνόμπαρε το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης...», όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας επισημαίνοντας μάλιστα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν σταμάτησε εκεί. 
Αναφερόμενος στα «εκλογικά δώρα» που ανακοίνωσε ο Τσίπρας για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο Λίντνερ τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

 

Τέλος, ο επικεφαλής του FDP υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση του Βερολίνου είχε δεσμευτεί ότι θα εξασφαλίσει την συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πακέτο διάσωσης. Όμως, προς το παρόν το Ταμείο παίζει το ρόλο του συμβούλου στις διαπραγματεύσεις», όπως προσθέτει. 

Produced by