16
ΔΕΚ

Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους


Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους της State Grid, από την οποία θα εισέλθουν στα ταμεία της ΔΕΗ 320 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον CEO της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη και τον CEO της κινεζικής εταιρείας, Hu Yuhei, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

 

Μιλώντας στην τελετή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει δεσμεύσεις για σημαντικές αλλαγές με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος.

 

Χαρακτήρισε την συναλλαγή αυτή ως τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση των Κινέζων στην Ελλάδα, ενώ δεσμεύτηκε ότι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί από την παρουσία της κινεζικής εταιρίας στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ.

 

Εκ μέρους της State Grid ο CEO της εταιρίας Kou Wei, υπενθύμισε ότι η εταιρεία του από το 2014 έχει επιδείξει ενδιαφέρον για τον ΑΔΜΗΕ, χαρακτήρισε τον ΑΔΜΗΕ ως μια εξαιρετική εταιρία με τεχνογνωσία και προοπτικές ανάπτυξης, καθώς προωθεί έργα διασυνδέσεων με τα νησιά αλλά και με δίκτυα τρίτων χωρών.

Produced by