05
ΙΑΝ

ΟΛΠ: Παρουσίασε το masterplan για την Πολιτιστική Ακτή του Πειραιά


 «Θα προχωρήσουμε ταχύτατα με στόχο να αλλάξουμε το αναπτυξιακό πρότυπο του Πειραιά και να συζεύξουμε τον τουρισμό με τον πολιτισμό και ιδιαίτερα στο χώρο της κρουαζιέρας, με προοπτική να μετατρέψουμε τον Πειραιά σε ένα σημαντικό κόμβο της Μεσογείου».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης, οποίος παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη, του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του υπεύθυνου Ανάπτυξης του Έργου και Αρχιτέκτωνος κ. Γιώργου Αραχωβίτη, παρουσίασε το masterplan για την Πολιτιστική Ακτή του Πειραιά.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ σε δηλώσεις του, τόνισε ότι το έργο που εγκρίθηκε από τη διϋπουργική επιτροπή η οποία συνήλθε το Μάρτιο του 2010 υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, υπήρξε αντικείμενο διαβούλευσης των φορέων της αυτοδιοίκησης και φυσικά των συναρμόδιων υπουργείων.

«Είναι ένα πολυσύνθετο και σημαντικό έργο που αφορά μία έκταση 180 συνολικών στρεμμάτων εντός της λιμενικής ζώνης», τόνισε ο Γ. Ανωμερίτης και πρόσθεσε ότι «ο κάθε φορέας θα μπορεί πάνω σε αυτό να προτείνει έως τις 31 Ιανουαρίου τις θέσεις του και να παρουσιάσει τις προτάσεις του».

Από την 1 Φεβρουαρίου, υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος του ΟΛΠ, ξεκινάνε οι διαδικασίες των προμελετών και μέχρι τον Ιούνιο - Ιούλιο θα έχουν προχωρήσει όλες οι μελέτες.

«Στόχος μας είναι να συνδέσουμε το λιμάνι με την πόλη, να αξιοποιήσουμε το κτιριακό απόθεμα και να αναδείξουμε τον αρχαιολογικό πλούτο», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΛΠ.

Produced by