22
ΔΕΚ

ΔΕΗ: Εξετάζουν νέο "πακέτο" προσφορών προς τους καταναλωτές


Την ώρα που το τρέχον πρόγραμμα διακανονισμών οφειλών προς της ΔΕΗ ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου, η διοίκηση της Επιχείρησης σκέφτεται να προχωρήσει σε νέο "πακέτο" προσφορών προς του καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Όπως αναφέρουν την Πέμπτη "ΤΑ ΝΕΑ", η ΔΕΗ ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις 9 Ιανουαρίου νέο πρόγραμμα διακανονισμών. Εξετάζει μάλιστα να συμπεριλάβει σε αυτό ακόμη και πάγωμα χρεών (δηλαδή να μην προσαυξάνονται με τόκους) για όσους καταναλωτές οφείλουν στην Επιχείρηση ποσά έως 1.000 ευρώ και εφόσον εξυπηρετούν κανονικά τις δόσεις τους.

 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου της επιχείρησης είπε σχετικά με το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ότι "είναι εμφανές ότι οι δράσεις της Εταιρείας για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων και επισφαλειών αποδίδουν καρπούς. Στο σύστημα διακανονισμών των 36 δόσεων έχουν ήδη ενταχθεί 580.000 πελάτες, με συνολικό ύψος διακανονισμένων οφειλών έναντι της ΔΕΗ € 1,15 δισ. περίπου, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους πλέον των 600.000 πελατών με συνολικό ύψος οφειλών περίπου € 1,2 δισ.

 

Ωστόσο, παραμένει ακόμη χαμηλός ο ρυθμός εισπραξιμότητας των τρεχόντων λογαριασμών ενώ σημειώνει έξαρση και το φαινόμενο των παράνομων συνδέσεων προμήθειας ρεύματος (ρευματοκλοπές), πράγματα τα οποία προκαλούν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας". κατέληξε ο κ. Παναγιωτάκης.

Produced by