10
ΙΑΝ

Μυτιληναίος: Συμμετοχή στο GLOBAL X ALUMINUM ETF


Ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ επελέγη να συμμετάσχει στο GLOBAL X ALUMINUM ETF, καθώς ελέγχει την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., ένα από τα μεγαλύτερα πλήρως καθετοποιημένα συγκροτήματα Αλουμινίου πανευρωπαϊκά.

Το συγκεκριμένο Exchange Traded Fund (ETF), που θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είναι ένα open-end fund σχεδιασμένο να εντοπίζει την απόδοση των μετοχών με σημαντική δραστηριότητα στη βιομηχανία αλουμινίου διεθνώς.

Στη λίστα των εταιρειών που συμμετέχουν υπάρχουν τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου (RIO TINTO, ALCOA, NORSK HYDRO, ALUMINIUM CORPORATION OF CHINA κα).

Η δημιουργία του ETF αποτελεί απτή απόδειξη του επενδυτικού ενδιαφέροντος που εμφανίζει ο κλάδος των εμπορευμάτων και του αλουμινίου ειδικότερα, και η επιλογή της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. καταδεικνύει το σημαντικό ρόλο που κατέχει στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου.

O Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας & Μεταλλείων, Ενέργειας και Έργων EPC. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι Εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου € 700 εκατ. και απασχολεί πάνω από 2.700 εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Produced by