12
ΙΑΝ

Επιφυλακτικοί στο υπουργείο Εργασίας για τη μείωση μισθών στη ΝΕΟΓΑΛ


Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε η σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας αποκτά πρωτεύουσα σημασία για την πορεία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στη χώρα μας αλλά και το μέλλον των κλαδικών συμβάσεων που τίθενται (υπό τη βάση των πρόσφατων νομοθετικών εξελίξεων εν αμφιβόλω).

Σήμερα λοιπόν στην πρώτη συνεδρίαση του ΣΚΕΕΕ θα τεθεί επί τάπητος η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση της υπερκερδοφόρου (για τα δεδομένα της εποχής) γαλακτοβιομηχανίας ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ η οποία προβλέπει μείωση 9% στους μισθούς των 120 εργαζομένων που απασχολεί προβάλλοντας λόγους ανταγωνιστικότητας και όχι επιβιώσεως.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας κάνουν λόγο για άρνηση χορήγησης συναίνεσης στη μείωση μισθών σε μία εταιρία η οποία διαθέτει τόσο ικανοποιητικά οικονομικά στοιχεία. Ωστόσο νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι το νομικό πλαίσιο που προσφάτως έφερε προς ψήφιση η κα Κατσέλη και μέσω του οποίου καθιερώθηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δεν δίνει δυνατότητα αρνήσεως στο ΣΚΕΕΕ αν υπάρχει συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων σε μία επιχείρηση.

Πάντως υποχωρητικοί υπό το βάρος των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί εμφανίζονται τόσο η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας όσο και το σωματείο εργαζομένων που με περισσή ευκολία είναι αλήθεια προσυπέγραψε τη σχετική συμφωνία.

Πρέπει να επισημανθεί ότι με βάση τα οικονομικά στοιχεία που έχουν επεξεργαστεί στο Σώμα Επιθεώρησης η ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ μάλλον χαρακτηρίζεται από ευαγή οικονομικά. Αναλυτικότερα το μέσο περιθώριο κέρδους της τη δεκαετία 2000-2009, ως ποσοστό των πωλήσεων, ήταν 9,87%, βάσει των κερδών προ φόρων που κατέγραψε. Πραγματοποίησε συνολικές πωλήσεις ύψους 161,43 εκατ. ευρώ και κατέγραψε συνολικά κέρδη προ φόρων ύψους 15,94 εκατ. Ευρώ με τη μέση ετήσια κερδοφορία της να έχει βρίσκεται στο 1,6 εκατ. ευρώ.
Produced by