09
ΙΑΝ

Τζανακόπουλος: Στη Γενεύη ο Τσίπρας μόνο αν υπάρξει διάθεση για λύση


Το αν ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Γενεύη για την πολυμερή συνάντηση για το Κυπριακό εξαρτάται από τη στάση που θα επιδείξει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι "οι αντικειμενικές προϋποθέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή" για θετική κατάληξη "δεν είναι οι καλύτερες δυνατές".

 

Παρόλα αυτά διαβεβαίωσε ότι "η κυβέρνηση κάνει ότι περνά από το χέρι της για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και να έχουμε καλό κλίμα στις συζητήσεις στη Γενεύη" και πως υπάρχει σταθερός συντονισμός με την Κυπριακή Δημοκρατία και τον πρόεδρός της Νίκο Αναστασιάδη.

 

Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στη διάρκεια των συνομιλιών, τόνισε: "Προσερχόμαστε με μεγάλη αποφασιστικότητα και με την πεποίθηση ότι υπάρχουν δυνατότητες να υπάρξει μια συμφωνία". 

 

"Αν και η Τουρκία ακολουθήσει μια εποικοδομητική στάση, νομίζω θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια θετική εξέλιξη ωστόσο όλα αυτά παραμένουν ένα ερωτηματικό", συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Ερωτηθείς αν τελικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το παρών στην πολυμερή διάσκεψη, απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το αν «θα υπάρχει διάθεση για συζήτηση και συνεννόηση και διάθεση και αποφασιστικότητα για λύση μέσα στις επόμενες μέρες». Τότε, πρόσθεσε, θα μεταβεί στη Γενεύη. Εξήγησε ωστόσο πως "το τι σημαίνει διάθεση για εξεύρεση λύσης προφανώς έχει να κάνει και με τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν και με τη στάση που θα έχουν οι τουρκικές αρχές στις συνομιλίες".

Produced by