10
ΙΑΝ

Καμμένος για Κυπριακό: Ο Ερντογάν δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους όρους μας


Πολύ δύσκολη θεωρεί ο Πάνος Καμμένος την εύρεση μιας κοινής λύσης για το Κυπριακό στις συζητήσεις της Γενεύης καθώς, όπως υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας την Τρίτη στο ρ/σ Real, ο Τούρκος πρόεδρος δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους βασικούς όρους που θέτει η ελληνική πλευρά.

 

Στις δηλώσεις του ο κ. Καμμένος, αφού σημείωσε πως στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς "διαμορφώθηκε επιτέλους σε ένα θέμα μια εθνική θέση", επισήμανε πως η ελληνική πλευρά ζητεί μια λύση βιώσιμη και λειτουργική και επανέλαβε τις προϋποθέσεις που θέτει: για αποχώρηση όλων των δυνάμεων κατοχής από το νησί και άρση εγγυήσεων. Όπως είπε, σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι αρχηγοί.

 

Πρόσθεσε όμως πως δεν το βλέπει να αποδεχθεί μια τέτοια λύση η Τουρκία. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, όπως προέκυψε και από από τη συνομιλία του κ. Τσίπρα με τον Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος έχει τη θέση ότι οι δυνάμεις κατοχής πρέπει να παραμείνουν στην Κύπρο για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των κατοίκων της και πως η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να είναι εγγυητές ασφάλειας.

 

"Δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους όρους αυτούς που αποτελούν προϋπόθεση για εμάς" συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως η προσπάθεια από Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία είναι μεγάλη, αλλά από πλευράς Τουρκίας δεν υπάρχει θέληση για τέτοιου είδους λύση.

 

"Δεν υπάρχει θέμα εκλογών - Η αξιολόγηση θα τελειώσει"

 

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Καμμένος είπε πως "δεν υπάρχει θέμα εκλογικό", ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η αξιολόγηση θα τελειώσει.

 

Η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχουν κάνουν όλα όσα πρέπει ώστε να τελειώσει, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει η ανάληψη της νέας διοίκησης στις ΗΠΑ ώστε να βρεθεί λύση στη διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών.

 

Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ακόμη ότι η οικονομία πάει καλά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι σημαντικοί οι δείκτες που έχουμε για τον τουρισμό για το 2017. Επισήμανε ακόμη ότι "πρέπει κάποια στιγμή να δουμε το θέμα της φορολογίας".

Produced by