10
ΙΑΝ

Σε ενισχυμένο κλοιό προστασίας ο Κυριάκος στη σκιά των σημειωμάτων της Ρούπα


Σε... ενισχυμένο κλοιό προστασίας τίθεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων, που φέρεται να σχεδίαζε η Πόλα Ρούπα μαζί με τους συνεργούς της, όπως προκύπτει από επίμαχα σημειώματα, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι της στην Ηλιούπολη και στα οποία καταγράφονται διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα, που αφορούν τόσο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσο και τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά. 

 

Πληροφορίες του xrimaonline.gr αναφέρουν ότι κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής πήγε την Τρίτη στα γραφεία της παράταξης στην Πειραιώς, όπου είχε συνάντηση με με τον πρόεδρο της ΝΔ και πως ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να βρίσκεται σε απευθείας επαφή με τις Αρχές, προκειμένου να ενημερώνεται ο ίδιος, για τα αποτελέσματα των ερευνών τους.


Σημειώνεται ότι τα ευρήματα στην οικεία της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη περνούν από το "κόσκινο" της ΕΛΑΣ, η οποία καλείται να διαπιστώσει, πότε και πώς υπήρξε παρακολούθηση του κ. Μητσοτάκη, πώς συνελέγησαν τα σχετικά στοιχεία και αν υπήρξε ειδική «εσωτερική» πληροφόρηση των ενόπλων.


Σύμφωνα, πάντως, με πηγές της Πειραιώς, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις, απλώς θα αυξηθούν τα μέτρα προστασίας για τον ίδιο. Για το "λαβράκι", που έβγαλε ο ενδελεχής έλεγχος στο σπίτι της Ρούπα, ενημέρωσε σχετικά τους κκ. Μητσοτάκη και Σαμαρά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, μέσω τηλεφωνικών συνομιλιών νωρίτερα την Τρίτη.


Επισημαίνεται ακόμα ότι στην ίδια κατοικία τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήδη ανακάλυψαν χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν παρακολούθηση για ενδεχόμενη απαγωγή ενός γνωστού επιχειρηματία με πολυσχιδή δραστηριότητα, ενός εφοπλιστή αλλά και για άλλα πρόσωπα.


Σημειώνεται, ότι στις αρχές του 2013 είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης η τότε έδρα της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού και οι ένοπλοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του κ. Σαμαρά. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα.


Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν "σύγκρυο" στην ΕΛΑΣ, την ώρα δε που η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να "διαβάσει" πίσω από το "χτύπημα" στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο μάλιστα τραυματίστηκε ο αστυνομικός, που φρουρούσε το κτίριο. 


Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την ΕΛΑΣ να "βλέπει" την οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" πίσω από την επίθεση στα γραφεία του κόμματος, της οποίας επικεφαλής είναι ο Νίκος Μαζιώτης, γεγονός που φανερώνει ότι οι Αρχές συνδέουν το σημερινό "χτύπημα" με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα. 


Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο δράστης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με καλάσνικοφ. Στο στόχαστρό του μπήκε το λεωφορείο των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία. 


Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα θραύσματα στον μηρό και την κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.


Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ και μία τοίχο στο κτίριο των γραφείων.


Ο ένοπλος πιθανότατα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων. 


Την ίδια ώρα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται η εξέταση και ανάλυση πειστηρίων από τα καταλύματα της Πόλας Ρούπα, της 25χρονης βοηθού της Κωνσταντίνας Αθ., προκειμένου να προσδιορισθεί η ταυτότητα τριών-τεσσάρων συνεργών τους, από τους οποίους εκτιμάται ότι τουλάχιστον δύο είναι «γνωστοί» στις διωκτικές αρχές. Στοιχεία επιχειρείται να αντληθούν και από κινητά και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή του 37χρονου Γιώργου Χ. ο οποίος συνελήφθη προ μερικών ημερών στη Νέα Σμύρνη και θεωρείται τροφοδότης όπλων οργανώσεων αντιεξουσιαστών.

Produced by