20
ΙΑΝ

Grecotel Α.Ε: Αναμένει αύξηση διανυκτερεύσεων και λειτουργικής κερδοφορίας το 2011


Αύξηση διανυκτερεύσεων και άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας για τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται ανακοινώνει η Grecotel Α.Ε. µε βάση την πρώτη επίσηµη πρόβλεψή της για την τουριστική σαιζόν του 2011, όπως τόνισε σήμερα σε συνάντηση που είχε σήμερα η εντεταλμένη Σύμβουλος της εταιρίας Μαρί Δασκαλαντωνάκη.

Ειδικότερα η εταιρεία προβλέπει διψήφια αύξηση αφίξεων από τη Μεγάλη Βρετανία και τις xώρες του πρώην Ανατολικού Μπλoκ και οριακή προς το παρόν άνοδο από Γερµανία και τις λοιπές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Τα στοιχεία της Grecotel βασίζονται σε µοντέλο προβλέψεων που περιλαμβάνει: α) τις πραγματοποιηθείσες κρατήσεις στα online συστήµατα, β) την εξέλιξη των προγραμμάτων πωλήσεων των Tour Operators στις βασικές αγορές και γ) τον προγραμματισμένο αριθµό πτήσεων charter στα αεροδρόμια των προορισμών που λειτουργεί τις µονάδες της

Συγκεκριμένα για το 2011 η εταιρεία προβλέπει 1.443.000 διανυκτερεύσεις αυξημένες κατά 6% έναντι του 2010, προϋπολογίζοντας κύκλο εργασιών που θα «αγγίζει» το ποσό των 120,5 εκατ. ευρώ και µεικτό λειτουργικό κέρδος ύψους 48 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την καµπάνια πωλήσεων της Grecotel στο εξωτερικό αυτή είναι με διευρυμένο κατά 30% προϋπολογισµό έναντι του 2010 και ξεκίνησε από τις 17 Ιανουαρίου ενώ θα κορυφωθεί στη µεγάλη έκθεση της Μόσχας τον Μάρτιο.

Υπογραμμίζεται ότι η εταιρεία management GRECOTEL ΑΕ., που κατά 50% ανήκει στην TUI A.G., τον κορυφαίο τουριστικό οργανισµό παγκοσμίως, ιδρύθηκε το 1981 ως εταιρεία διαχείρισης παραθεριστικών ξενοδοχείων και ταυτίστηκε µε την έννοια της πολυτελούς ξενοδοχίας καθώς διαθέτει τουριστικές µονάδες 5 και 4 αστέρων στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ειδικότερα η Grecotel διαχειρίζεται σήµερα 22 ξενοδοχεία στις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας, στην Κρήτη , την Κέρκυρα, τη Μύκονο, την Αττική, την Κω, τη Ρόδο, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική.

Οι υπό διαχείριση µονάδες ιδιοκτησίας είτε του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, είτε από κοινού µε την TUI A.G., έχουν συνολική αποτίµηση ύψους 869 εκατ. ευρώ.

To PRIVILEGE CLUB, το club των επαναλαμβανομένων πελατών της GRECOTEL, που ιδρύθηκε το 1986 αριθµεί σήµερα πάνω από 355.000 άτοµα. Το ποσοστό συμμετοχής των επαναλαμβανόμενων πελατών επί των ετήσιων αφίξεων φτάνει το 27% και αντιστοιχεί στο 25% των εσόδων της Grecotel.

Tέλος τo COUNTER CLUB, αριθµεί µέλη περισσότερα από 6.500 συνεργαζόμενα
Produced by