10
ΙΑΝ

Στο τραπέζι του Μαξίμου το σκάνδαλο με τη Novartis


Σύσκεψη για τη διαφθορά με "φόντο" την επίμαχη υπόθεση της Novartis πραγματοποιείται αυτή τη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες τουxrimaonline.gr.

Ειδικότερα, η σύσκεψη γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας και Γενικού Γραμματέα κυβέρνησης.


Υπενθυμίζεται πως την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης για την υπόθεση της Novartis μετέφερε με δηλώσεις του ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτό το σκάνδαλο δεν αποκλείεται να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Siemens, εάν τεκμηριωθεί ότι έχουμε κραυγαλέα υπερκοστολόγηση, που εκτείνεται χρονικά σε πολύ μεγάλο διάστημα.


Αν και όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν έχει υπόψιν του την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Υγείας μπορούν να ενεργοποιηθούν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι είναι σίγουρο ότι υπήρχε προσπάθεια εκ μέρους επιχειρήσεων και της πολιτικής ηγεσίας προηγούμενων κυβερνήσεων, να παίρνει αυτή η διαδικασία και νομική μορφή, απρόσβλητη από παρατηρήσεις και ενστάσεις.


«Η κοστολόγηση γινόταν με νόμο, θα πρέπει να δούμε πώς καθορίζονταν οι τιμές και υποχρεωνόταν το Δημόσιο να πληρώνει», από τα νομοσχέδια που έφερναν και ψήφιζαν αυτές οι κυβερνήσεις, «το θέμα είναι η υπερκοστολόγηση, αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί», όπως είπε.

Προσέθεσε μάλιστα ότι, από την περίοδο που ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης, η εικόνα που έχει σχηματίσει είναι πως ο ιδιωτικός τομέας πλήρωνε για μηχανήματα και φάρμακα πολύ χαμηλότερη τιμή από το Δημόσιο «και αυτό από μόνο του είναι ένα σκάνδαλο».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι θα είναι λογικό να τιμωρηθούν κάποιοι. «Στείλαμε τις πληροφορίες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αυτή τις προώθησε στην εισαγγελέα Διαφθοράς ... έχει ξεκινήσει μία διαδικασία που δεν είναι για να περνάει η ώρα, η κατάληξη θα είναι ένα πόρισμα στο οποίο ενδεχομένως θα καταλογίζονται ευθύνες», όπως είπε.

«Έχουμε δείξει ότι δεν σταματάμε, όσοι απεργάζονται την πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κοιμούνται και ξυπνούν με αυτό το όνειρο, ξέρουν ότι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους ... και το παραμικρό στοιχείο θα αξιοποιηθεί, θα δώσουν λόγο εάν έχουν ευθύνες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Produced by