21
ΙΑΝ

Grecotel: Κλείνει δυο ξενοδοχεία στην Αθήνα, ανοίγει άλλα δυο στην Περιφέρεια


"Xαστούκι" για το ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας αποτελεί η ανακοίνωση της Μαρι Δασκαλαντωνάκη, εντεταλμένης συμβούλου της Grecotel, για την παύση λειτουργίας των δυο ξενοδοχείων του Ομίλου στο κέντρο της Πρωτεύουσας, την Ομόνοια.

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία "Ακροπόλ" και το "Classical Fashion" συνολικής δυναμικότητας 500 κλινών, τα οποία έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο "λουκέτων" που ήδη περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία "Εσπέρια" και "Κάνιγγος 21". Και τούτο ενώ πηγές του ξενοδοχειακού κλάδου κάνουν λόγο και για ένα ακόμη λουκέτο σύντομα στην Αθήνα.

Τα τέσσερα αυτά ξενοδοχεία που ήδη έκλεισαν εμφανίζονται να πληρώνουν το τίμημα της κακής πορείας του ελληνικού τουρισμού, ειδικά στο σκέλος των εσόδων τα τελευταία δυο χρόνια, με τους ξενοδόχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κατάσταση θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Στην περίπτωση της Grecotel, κύρια αιτία για την απόσυρση των κλινών από την Αθήνα ήταν τα υψηλά μισθώματα που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες των κτιριακών εγκαταστάσεων και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε ο ξενοδοχείακός όμιλος για την εξεύρεση λύσης, το λουκέτο δεν απεφεύχθη. Την ίδια στιγμή η εγκληματικότητα που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην περιοχή, έγειρε την πλάστιγγα προς την παύση των εργασιών των συγκεκριμένων μονάδων.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους των δυο ξενοδοχειακών μονάδων, όπως είπε η κα Δασκαλαντωνάκη, «απορροφήθηκαν» σε άλλες μονάδες ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την έναρξη της λειτουργίας δυο νέων ξενοδοχειακών μονάδων 850 κλινών. Πρόκειται για το νέο ξενοδοχείο με την επωνυμία "Αστέρας" στην Αλεξανδρούπολη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, συνολικής επένδυσης 19 εκατ. ευρώ και το ξενοδοχείο ΜΕΛΙ που βρίσκεται στο Νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλλίων.

Produced by