11
ΙΑΝ

Τραμπ: Θα γίνω ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης που δημιούργησε ποτέ ο Θεός


Την εκτίμηση ότι θα γίνει "ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης τον οποίο δημιούργησε ποτέ ο Θεός", εξέφρασε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη Τύπου."Θα δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης. Είπα ότι θα γίνω ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης που έχει δημιουργήσει ποτέ ο Θεός. Το πιστεύω αληθινά", είπε ο Τραμπ, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου.
Ο μεγιστάνας απαρίθμησε διάφορους ομίλους -τη Fiat/Chrysler, τη Ford κ.ά.- που έχουν δεσμευθεί να εντείνουν τη δραστηριότητά τους στις ΗΠΑ."Υπάρχει μια φανταστική ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή, μια ατμόσφαιρα που πολλοί μου λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί ποτέ πριν".
  Ακόμη, ο Τραμπ απείλησε για άλλη μια φορά ότι θα εξαπολύσει μια επίθεση εναντίον όσων βιομηχανιών μεταφέρουν εγκαταστάσεις τους στο εξωτερικό. Είχε διαμηνύσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι θα επιβάλει απαγορευτικούς δασμούς 45% στις κινεζικές εισαγωγές.
"Λάβαμε φανταστικά νέα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ήμουν πολύ ενεργός σε ό,τι αφορά την οικονομία της χώρας μας», είπε ο Τραμπ και διευκρίνισε πως «πολλοί όμιλοι της αυτοκινητοβιομηχανίας θα εγκατασταθούν" στη χώρα του.
   Εξάλλου "σπουδαία νέα θα ανακοινωθούν μέσα στις δύο προσεχείς εβδομάδας για ομίλους οι οποίοι θα επενδύσουν στις Μεσοδυτικές (πολιτείες)", συνέχισε ο Ρεπουμπλικάνος, εκφράζοντας ότι η εταιρεία-κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors και η φαρμακευτική βιομηχανία θα μιμηθούν αυτό το παράδειγμα.
   Παράλληλα, περνώντας στον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενημερώσεων των υπηρεσιών πληροφοριών που κάνουν λόγο περί ρωσικών φακέλων για τον ίδιο, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για ένα "πράγμα που έχουν εφεύρει" αντίπαλοί του, τους οποίους δεν κατονόμασε.
  Εάν ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν "τον εκτιμά" αυτό είναι "ένα ατού" και όχι ένα μειονέκτημα για τον ίδιο, ανέφερε ο Τραμπ, ο οποίος πάντως αποδέχθηκε την άποψη πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση εναντίον συστημάτων των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Τέλος, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και πάλι τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι "δημιούργησε" τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Produced by