18
ΙΑΝ

Επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα σε όλα τα μέτωπα


Με την φράση “δεν μπορείτε να κρατάτε μια χώρα σε ομηρία”, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα από το βήμα της Βουλής και στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης για το αγροτικό, να ζητήσει με εμφατικό τρόπο την άμεση διενέργεια εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει εκτενή αναφορά στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται ως προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και θα προειδοποιήσει ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με τον εφιάλτη που έζησε το καλοκαίρι του 2015.


Ακόμα, θα επιρρίψει το σύνολο των ευθυνών στην κυβέρνηση και προσωπικό στον κ. Τσίπρα, για τον οποίο θα υπενθυμίσει τις δεσμεύσεις του πως "η αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της“ . Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι όσο ο χρόνος περνά τόσο πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση για την χώρα και θα καταγγείλει την κυβέρνηση πως αντί να προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση με το μικρότερο δυνατό κόστος για την χώρα και τους πολίτες, επιδίδεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια, σε ατέρμονες αντιπαραθέσεις και παρασκηνιακούς τακτικισμούς.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πρώτη – για τη νέα χρονιά – αντιπαράθεση του με τον πρωθυπουργό, θέλει να δώσει τον τόνο της μετωπικής σύγκρουσης και να καταστήσει από τώρα σαφή την θέση του για τα προβλήματα που ενδεχομένως προκληθούν εξαιτίας της αναβλητικότητας και των παλινωδιών της κυβέρνησης. Παράλληλα θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς την κοινή γνώμη πως “η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία βλάπτει την χώρα” και ως η μόνη επιλογή που υπάρχει πλέον είναι 'η πολιτική αλλαγή”.


Σε ό,τι αφορά το αγροτικό, θα υπενθυμίσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο κ. Τσίπρας και θα παρουσιάσει με στοιχεια την σαφή επιβάρυνση τους εισοδήματος των κατ' επάγγελμα αγροτών, εξαιτίας των έμμεσων και άμεσων φόρων που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα. Θα ταχθεί υπέρ της έναρξης ενός ουσιαστικού διαλόγου για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, αλλά θα ζητήσει από τους αγρότες να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις που θα βλάψουν άλλες κοινωνικές ομάδες (όπως π.χ. Ο αποκλεισμός των εθνικών οδών).


Εν τω μεταξύ χθες, υπήρξε δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού κ. Αν. Σαμαρά, ο οποίος κάθε άλλο παρά απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές.


Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του (ιστοσελίδα “new post”), αφού επεσήμανε ότι "δυστυχώς όλα εκείνα για τα οποία προειδοποιήσαμε βγήκαν αληθινά" , προειδοποίησε: "Όσο συνεχίζονται αυτά τα λάθη, ο «λογαριασμός» θα μεγαλώνει". Χαρακτήρισε, "παραμύθια με δράκους" τη ρητορική της κυβέρνησης που δαιμονοποιεί το ΔΝΤ και τον κ. Σόιμπλε για τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας, διέψευσε τα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης πως ο κ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει από τον Ιούνιο του 2014 να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και υπεραμύνθηκε της προόδου που είχε συντελεστεί στη χώρα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του. Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχει "τις καλύτερες αναμνήσεις" από τη συνεργασία του με τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο, στήριξε τις επιλογές του κ. Κυρ. Μητσοτάκη και τόνισε πως σήμερα, όπως πάντα, παραμένει υπηρέτης των συμφερόντων της πατρίδας.

Produced by