28
ΙΑΝ

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία Unilever-ΕΒΓΑ


Στην υπογραφή συμφωνίας βάσει της οποίας η Unilever αποκτά τις μάρκες παγωτού της ΕΒΓΑ (μεταξύ των οποίων τα Scandal, Variete και Karabola), καθώς επίσης και το δίκτυο διανομής τους, προχώρησαν χθές οι εταιρίες Unilever και ΕΒΓΑ, σε συνέχεια της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΕΒΓΑ διατηρεί τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και το κέντρο αποθήκευσής της και θα παράγει τόσο τα υπάρχοντα παγωτά ΕΒΓΑ, καθώς και ορισμένα παγωτά της Unilever για την εγχώριο αγορά και το εξωτερικό.

Μέσα από τη στρατηγική αυτή συνεργασία, εμπλουτίζεται σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των παγωτών της Unilever στην χώρα μας, φέρνοντας το παγωτό ακόμη πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή μέσα από τη διεύρυνση του δικτύου διανομής και την ενίσχυση της καινοτομίας.

Ο Πρόεδρος της Ελαϊς-Unilever Hellas, κ. Σπύρος Δεσύλλας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η συμφωνία αυτή μας γεμίζει αισιοδοξία μιας και αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της δέσμευσης της Unilever να επενδύει με συνέπεια στην ελληνική αγορά παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας".

Η Unilever είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως, με άμεση παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Στην Ελλάδα, ο όμιλος Unilever, δραστηριοποιείται από το 1962 στους τομείς των τροφίμων, οικιακής φροντίδας και προσωπικής υγιεινής με την επωνυμία Ελαϊς-Unilever Hellas ΑΕ. Είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρίες σε μη διαρκή καταναλωτικά προϊόντα, με ετήσιο τζίρο κατά το 2009 ύψους 598 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία διανέμει περίπου 1.600 κωδικούς προϊόντων και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές στο λιανικό εμπόριο, με παρουσία των προϊόντων της σε 35 διαφορετικά σημεία στα super markets. Διαθέτει κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι στην Αθήνα και τέσσερα εργοστάσια παραγωγής στις περιοχές του Ρέντη, Πειραιά, Σχηματαρίου και Γαστούνης. Στην Ελαϊς-Unilever Hellas ΑΕ απασχολούνται 800 εργαζόμενοι.

Produced by