31
ΙΑΝ

MPB: "Δείκτης για υπεραξία η πράξη με Laiki Bank Australia"


Η πώληση του 85% της Laiki Bank Australia με αντίτιμο πολλαπλάσιο κατά 1,67 φορές περίπου της καθαρής λογιστικής αξίας της, "αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη της υπεραξίας των στοιχείων που έχει στο ενεργητικό της τόσο η Marfin Popular Bank όσο και το διεθνές της δίκτυο", σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα Σύμβουλο της Χρίστο Στυλιανίδη.

Σχολιάζοντας στην οικονομική ιστοσελίδα " InBusiness News" την πώληση του μεριδίου στη Bank of Beirut, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως με τη συγκεκριμένη κίνηση όχι μόνο προστίθεται σημαντικό κέρδος στα αποτελέσματα του 2011 κατά 52% αλλά ενισχύεται και η κεφαλαιακή βάση της τράπεζας κυρίως όσον αφορά το δείκτη Tier 1 κατά περίπου 27bps.

"Τα οφέλη θα είναι σημαντικά και για την Laiki Australia αφού η λιβανέζικη κοινότητα στην Αυστραλία είναι περίπου 500.000 και αναμένουμε με την εμπλοκή της Beirut να αυξηθεί σημαντικά και ο κύκλος εργασιών της τράπεζας σε όλους τους τομείς", σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Παράλληλα, πρόσθεσε, με τη συνεργασία με τη Bank of Beirut ενισχύεται ο στρατηγικός στόχος της τράπεζας για ενδυνάμωση του ρόλου της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την εγγύς Ανατολή.

Όσον αφορά το πώς θα κινηθεί η τράπεζα μετά το Φεβρουάριο του 2013 οπότε θα έχει το δικαίωμα να πωλήσει το υπόλοιπο ποσοστό συμμετοχής της στην Bank of Beirut ο κ. Στυλιανίδης είπε πως θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα που θα δημιουργηθούν τα επόμενα δύο χρόνια αλλά και τους στρατηγικούς στόχους που θα έχει τότε ο Όμιλος.

Produced by