01
ΦΕΒ

Με κομμένα τα...φτερά η Athens Airways


Με κομμένα τα φτερά… είναι και επίσημα η χαμηλού κόστους αεροπορική Athens Airways η οποία κατέθεσε στην Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας την άδεια λειτουργία της, όταν το 2009 με το ξεκίνημα της «τάραξε» τα νερά στις ελληνικές αερομεταφορές για τις ανταγωνιστικές τιμές εισιτηρίων.

Ωστόσο η φιλόδοξη πολιτική της εταιρίας δεν βρήκε την απαιτούμενη ανταπόκριση από το επιβατικά κοινό, οπου σε σχέση με τους ακριβούς φόρους στα αεροδρόμια και ειδικά στο Ελευθέριος Βενιζέλος οδήγησαν στο κλείσιμο της εταιρίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το κλείσιμο της Athens Airways έρχεται μερικές μέρες μετά την αρνητική απόφαση της Κομισιόν για συγχώνευση OA – Aegean όπου θα άλλαζε το τοπίο στο κλάδο, κάτι που όπως φαίνεται η μη ένωση των δυο εταιριών θα ενισχύσει τον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Όπως δήλωσε στο «Χ.Τ» και xrima-online, ο διευθύνων σύμβουλος της Athens κ. Αντωνόπουλος σε σχετική ερώτηση για το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος να επανακτήσει εντός έξι μηνών την άδεια της εταιρίας, επισήμανε ότι « με την απόφαση της η κομισιόν για την μη συγχώνευση OA – Aegean , και την αγορά να είναι κάτω λόγο της κρίσης είναι αδύνατο να υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες για επαναλειτουργία » καταλήγοντας ότι « με την άρνηση της συγχώνευσης και τον ανταγωνισμό που θα προκύψει , ανάμεσα στις δυο εταιρείες θα περιορίσει αισθητά οποιαδήποτε δυνατότητα ελιγμών και περιθωρίων ανάπτυξης νέων εταιρειών στο κλάδου».

Αναφορικά με τις απαιτήσεις για την καταβολή αποζημίωσης που έχει η εταιρία με την ΥΠΑ , για την αφαίρεση των δρομολογίων της άγονης γραμμής που εκτελούσε, η υπόθεση βρίσκεται στο συμβούλιο της επικρατείας όπου η απόφαση του αναμένεται μέχρι το Μάρτιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται επιχειρησιακά από την 31 Ιανουαρίου του 2009.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της ένωσης χειριστών πολιτικής αεροπορίας ,κ . Κωσταντέλλος , σχετικά με το κλείσιμο της εταιρίας χαρακτήρισε το γεγονός, χτύπημα στην αγορά για τους καταναλωτές όπως και τους ανέργους που βγαίνουν από την αγορά .
Produced by