08
ΦΕΒ

Cyta Hellas vs ΟΤΕ


Ολα τα νόμιμα μέσα εναντίον του ΟΤΕ προσανατολίζεται να εφαρμόσει, εφόσον υπάρξουν τεχνικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών τους, εξαιτίας του δικτύου VDSL που αναπτύσσει ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, η διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρεία Cyta Hellas, η οποία μάλιστα επιτέθηκε και κατά της ΕΕΤΤ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για να ανακοινώσει τη δραστηριοποίησή της και στη γεωγραφική περιφέρεια της Αττικής, αν και ήδη λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια στην περιφέρεια, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τεχνολογία που έχει επιλέξει ο ΟΤΕ για τη λειτουργία του δικτύου του πιθανότατα να δημιουργήσει τεχνικά προβλήματα στους υπόλοιπους εναλλακτικούς παρόχους.

«Σε μια τέτοια περίπτωση θα προστατέψουμε τους πελάτες μας» ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας οι οποίοι δεν παρέλειψαν να στηλιτεύσουν την καθυστέρηση που επιδεικνύει η ΕΕΤΤ στο αίτημά τους να δοθεί το δικαίωμα ανάπτυξης συνεργασίας με εταιρία κινητής τηλεφωνίας, ώστε να παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος.

Ερωτηθείς σχετικά, τα στελέχη της εταιρείας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με άλλους παρόχους, σημειώνοντας ότι το πλεονέκτημά τους είναι πως έχει δημιουργήσει δίκτυα με χαμηλό κόστος σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Όσον αφορά τις προβλέψεις, η διοίκηση της εταιρείας εκτίμησε πως στο τέλος του έτους θα ξεπεράσει τις 200.000 συνδρομητές, από 140.000 σήμερα, οι επενδύσεις τα επόμενα δυο χρόνια θα φτάσουν τα 130 εκατ ευρώ, εκ των οποίων τα 85 εκατ. ευρώ έχουν πραγματοποιηθεί σε δίκτυο 2.200 χιλιομέτρων, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει θετικό EBITDA εντός του 2012.Produced by