30
ΙΑΝ

ΔΗΣΥ: Περιμένουμε κυβερνητική πρωτοβουλία για τον ΔΟΛ


«Η αναγγελία για τη διακοπή λειτουργίας των εφημερίδων Βήμα και ΝΕΑ (και γενικότερα του ΔΟΛ) αποτελεί σοβαρή αρνητική εξέλιξη και σημαντικό πλήγμα για την ενημέρωση των πολιτών και την πολυφωνία στον χώρο των ΜΜΕ», τονίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ανακοίνωσή της.

«Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εφημερίδες με πολύχρονη παρουσία και στήριξη προοδευτικών ιδεών στην πολιτική, οικονομική και πολιτισμική ιστορία του τόπου», επισημαίνει η ΔΗΣΥ, η οποία προσθέτει:

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην ανεργία 500 εργαζόμενους, σε μια δύσκολη εποχή για τα μέσα ενημέρωσης. Δεν παραγνωρίζουμε τις σημαντικές ευθύνες αυτών που έφθασαν το ιστορικό συγκρότημα σε αυτή την κατάσταση. Επιβάλλεται όμως να ληφθούν αποφάσεις.

Να βρεθεί τρόπος ώστε να παραμείνουν εν λειτουργία οι εφημερίδες, μέχρι την εξεύρεση της οριστικής και βιώσιμης λύσης. Χωρίς βέβαια καμία κομματικού χαρακτήρα παρέμβαση σ’ αυτές.

Η κυβέρνηση έχει τον πρώτο και αποφασιστικό ρόλο. Περιμένουμε την εκδήλωση των πρωτοβουλιών της όπως έχει προαναγγείλει».

Produced by