22
ΦΕΒ

Frigoglass: Στα 20,5 εκατ. ενισχύθηκαν τα καθαρά κέρδη 2010


Η κατασκευάστρια επαγγελματικών ψυγείων Frigoglass ανακοίνωσε άλμα των καθαρών κερδών για το 2010, χάρη στην ανάκαμψη των αγορών στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Frigoglass , προμηθεύτρια της Coca-Cola Hellenic και της Heineken , ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 20,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, από 3 εκατ. ευρώ το 2009.

Τα καθαρά κέρδη του 2009 είχαν επιβαρυνθεί σημαντικά από την υποχώρηση της ζήτησης λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και την έκτακτη εισφορά που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 32% στα 457 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις στην Ανατολική Ευρώπη και την Δυτική Ευρώπη να καταγράφουν αύξηση 89% και 9,7% αντίστοιχα.

"Κατά τη διάρκεια του έτους συνεχίστηκαν οι θετικές τάσεις στις αναπτυσσόμενες οικονομίες δραστηριοποίησής μας, ενώ παρατηρήθηκαν σημεία ανάκαμψης στην Ευρώπη", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Διαμαντίδης σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Ο Διαμαντίδης πρόσθεσε ότι η εταιρία παραμένει επιφυλακτική για τον ρυθμό ανάκαμψης των ευρωπαϊκών οικονομιών και αναμένει να επηρεαστεί από τη σημαντική αύξηση του κόστους των πρώτων υλών φέτος.

Η Frigoglass λειτουργεί μονάδες σε Ρουμανία, Ρωσία, Ελλάδα, Τουρκία, Ινδία, Κίνα, Ινδονησία, Νότιο Αφρική, Νιγηρία και Ηνωμένες Πολιτείες. Λειτουργεί δύο ακόμη μονάδες γυαλιού στη Νιγηρία.

Η μετοχή έχει καταγράψει άνοδο 9,7% από τις αρχές του έτους έναντι κερδών 21% για τον γενικό δείκτη.
Produced by