06
ΦΕΒ

Γιούνκερ: Θα συναντήσω τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, το ευχάριστο κομμάτι της ημέρας τελείωσε


«Σας ευχαριστώ, να έχετε μια ωραία μέρα», τόνισε ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στους δημοσιογράφους στο τέλος συνέντευξης Τύπου και προσέθεσε: «Θα συναντήσω τώρα τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, οπότε το ευχάριστο κομμάτι της ημέρας τελείωσε».

Στην προσπάθεια του σήμερα να περιγράψει την δυσκολία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει τις σχέσεις της με το Αζερμπαϊτζάν, ο Γιούνκερ αστειεύτηκε εις βάρος του Αζέρου προέδρου.

Ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συζητήσεις για την κατασκευή νέων αγωγών για την μεταφορά αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Το Μπακού επιδιώκει να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών ενέργειας της ΕΕ και η Ένωση εμφανίζεται εξίσου πρόθυμη να μειώσει την εξάρτηση της από το ρωσικό αέριο.

Αλλά εντός της χώρας του ο Αλίγιεφ, που είναι πρόεδρος από το 2003, κατηγορείται για συγκεντρωτισμό, επιβολή αυστηρών περιορισμών στην ελευθερία της έκφρασης και μέτρων καταστολής των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης.

Αζέροι αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν τον αστεϊσμό του Γιούνκερ.

Produced by