07
ΦΕΒ

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ


Υπό κατάληψη βρίσκονται το πρωί της Τρίτης τα γραφεία διοίκησης του ΕΦΚΑ από  από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Οι δύο ομοσπονδίες εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στη δημιουργία του, η οποία, όπως υποστηρίζουν, καταλύει ουσιαστικά τον δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας και αποτελεί εμπαιγμό χιλιάδων πολιτών, των οποίων η απονομή της σύνταξης καθυστερεί για μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις έως και τρία χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ευάγγελος Θεοδωρίδης δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως μέσα σε επτά μήνες δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσει το νέο Ταμείο, καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και πρόσθεσε: «Γι' αυτό καταγγέλλουμε τον ΕΦΚΑ και οι κινητοποιήσεις μας έχουν στόχο να περισώσουμε όσο μπορούμε τον κοινωνικό ρόλο του ασφαλιστικού συστήματος».

Από το πρωί που ξεκίνησε έχει αποκλειστεί η κεντρική είσοδος και κανένας υπάλληλος δεν έχει περάσει στο εσωτερικό του κτηρίου.

Produced by