07
ΦΕΒ

Για την Ουκρανία συζήτησαν Μέρκελ- Πούτιν


Να ασκήσει την επιρροή του στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας προκειμένου να σταματήσει η βία, κάλεσε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να καταβληθούν νέες προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας, δήλωσε γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ουκρανικές δυνάμεις και φιλορώσοι αυτονομιστές κατηγορούν οι μεν τους δε για την πιο πρόσφατη έξαρση της βίας σε μια σύγκρουση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 10.000 ανθρώπων από τον Απρίλιο του 2014.

"Η γερμανίδα καγκελάριος και ο ρώσος πρόεδρος συμφώνησαν πως νέες προσπάθειες πρέπει να καταβληθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί μια εκεχειρία και ζήτησαν από τους υπουργούς Εξωτερικών και τους συμβούλους τους να παραμείνουν σε στενή επαφή", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Το Κρεμλίνο ανέφερε από την πλευρά του για την τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Πούτιν πως "σοβαρές ανησυχίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης που έχει αποτέλεσμα ανθρώπινες απώλειες".

Το Κίεβο εκφράζει φόβους ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα αλλάξει την πολιτική ισορροπία προς όφελος της Ρωσίας και ότι μπορεί να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

 

Produced by