07
ΦΕΒ

Βερναρδάκης: Η αξιολόγηση θα κλείσει


Αισιόδοξος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η αξιολόγηση βρίσκεται σε καλό δρόμο».
 
Απαντώντας στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν να κλείσει η συμφωνία τη στιγμή που υπαρχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ βασικών παικτών, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέει ότι χωρίς ΔΝΤ δεν κλείνει το πρόγραμμα και ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, υποστηρίζει ότι χωρίς αυτά που λέει το ΔΝΤ δεν μπαίνουμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε:

«Η καθυστέρηση δεν οφείλεται στη χώρα ή στην κυβέρνηση, αλλά σε άλλες δομικές αιτίες που σχετίζονται με τις αρχιτεκτονικές που υπάρχουν... το βασικό θέμα είναι τα εργασιακά , σε όλα τα άλλα μπορεί να υπάρξει συμφωνία... Η συμφωνία πρέπει να κλείσει... θα συμφωνήσουμε με έναν αμοιβαίο τρόπο... διότι όλη αυτή η αλληλοαναίρεση των ευρωπαϊκών πρωταγωνιστών και παραμονής του ΔΝΤ σε ρόλο παρατηρητή θα βοηθούσε τους πάντες. Θα έκανε πιο δύσκολη τη θέση του κ. Σόιμπλε και των Χριστιανοδημοκρατών εν μέσω εκλογών να παραμείνει ανοικτό το ελληνικό πρόβλημα".
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βερναρδάκης σημείωσε ότι «η ποσοτική χαλάρωση αυτήν τη στιγμή είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Δεν σημαίνει ότι αν δεν μπούμε τον Μάρτιο δεν υπάρχει ζωή μετά από αυτό... ».

Επίσης, ο κ. Βερναρδάκης επεσήμανε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετηθούν εκ των προτέρων πρόσθετα μέτρα, όπως ζητά το ΔΝΤ.
 
 

Produced by