07
ΦΕΒ

Καραμανλής: Η "Τοξότης Α.Ε." έχει αναλάβει το 50% του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος


Το γεγονός ότι η κατασκευαστική εταιρεία "Τοξότης Α.Ε.”, αναδείχθηκε για τέταρτη φορά μειοδότης σε εργολαβία του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος και πλέον έχει αναλάβει το 50% του συγκεκριμένου έργου, ακυρώνει στην πράξη το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η "κατάτμηση” έγινε για την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού, σημειώνει ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:
 
"Οφείλουμε, κατ’ αρχάς, να συγχαρούμε την κατασκευαστική εταιρία "Τοξότης Α.Ε.”, που αναδείχθηκε, για άλλη μια φορά – τέταρτη κατά σειρά – μειοδότης σε εργολαβία του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος (τμήμα Βάρδα – Κυλλήνη).
 
Με αυτόν τον τρόπο, η εν λόγω εταιρεία ανέλαβε πλέον το 50% του συγκεκριμένου έργου, κάτι που ακυρώνει στην πράξη το βασικό επιχείρημα της Κυβέρνησης ότι η "κατάτμηση” έγινε για την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού.
 
Με την ευκαιρία, καλό είναι να θυμίσουμε πως:

Μέχρι σήμερα, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει στην υπογραφή καμίας απολύτως σύμβασης, σε συνέχεια των τριών πρώτων δημοπρατήσεων
 
Δεν έχει εξασφαλιστεί καμία απολύτως χρηματοδότηση του έργου
 
Καταρρέει πλήρως το επιχείρημά τους ότι η "κατάτμηση” έγινε προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν πολλές και μικρές κατασκευαστικές εταιρείες
 
Η "κατάτμηση” είναι μια πρακτική, η οποία οδηγεί σε καθυστέρηση των χρονοδιαγραμμάτων και σε αύξηση του τελικού κόστους του έργου και γι’αυτόν το λόγο δεν την επικροτεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έλαβε, το 2015, τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος με έτοιμη δημοπράτηση και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Δυστυχώς, εκείνοι επέλεξαν τη λογική των "κατατμήσεων”.
 
Θέλουμε ειλικρινά να ελίζουμε πως, παρά τα συνεχή εμπόδια που προβάλλει η Κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τους "ημετέρους”, το έργο αυτό κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί και δεν θα μείνει κι αυτό στα χαρτιά".

Produced by