07
ΦΕΒ

ΝΔ, Παπαθανάσης: Επιχείρηση λάσπης σε βάρος μου από τον Σπίρτζη


Για επιχείρηση λάσπης κάνει λόγο ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Νίκος Παπαθανάσης, αναφερόμενος στα λεγόμενα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Απαντώντας στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, που αναφέρθηκε σε «πάρτι» στις αστικές συγκοινωνίες, λέγοντας ότι «θα τα δει εισαγγελέας» και αναφερόμενος στον κ. Παπαθανάση, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ τονίζει:

«Είναι φανερό ότι ο κ. Σπίρτζης σε συνέχεια της ψευδούς του δήλωσης στη διαδικασία ακρόασης στη Βουλή ότι ως υπουργός του εποπτεύοντος υπουργείου είχε μιλήσει 1.000 φορές μαζί μου, ενώ η αλήθεια είναι ότι η μόνη επικοινωνία μας ήταν διάρκειας 30 δευτερολέπτων, δεν μπορεί να αντέξει τη σύγκριση των εποχών μας».

Ο κ. Παπαθανάσης στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
 
-    «Ο κ Σπίρτζης δεν μπορεί να αντέξει ότι πριν από αυτόν η ΣΤΑΣΥ είχε λειτουργική κερδοφορία, ενώ επί της εποχής του η εταιρεία περιήλθε σε ελλειμματική λειτουργία.
-    Ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί να αντέξει ότι με βάση την λειτουργική κερδοφορία η ΣΤΑΣΥ έπαψε πλέον να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, δηλαδή δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ τους Έλληνες φορολογούμενους, ενώ επί της εποχής του για να χρηματοδοτήσει την ελλειμματική λειτουργίας της πρέπει να βάλει χέρι στις συντάξεις.
-    Ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί να αντέξει ότι μόνο αυτός ευθύνεται για την οικονομική κατάπτωση της ΣΤΑΣΥ και ότι οι εργαζόμενοι και έκαναν και κάνουν καλά την δουλειά τους και ότι η δύναμη των εργαζομένων αυξήθηκε επειδή τεκμηριώθηκε ότι η εταιρεία δεν λάμβανε κρατική χρηματοδότηση.
-    Ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί να αντέξει την σύγκριση ότι τα έσοδα της ΣΤΑΣΥ σταθερά αυξάνονταν σε ετήσια βάση χωρίς κρατική επιχορήγηση πριν την θητεία του, ενώ κατά την θητεία του σταθερά μειώνονται.
-    Ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί να αντέξει την σύγκριση ότι κατά την εποχής μας συντάχτηκαν τα κανονιστικά έγγραφα για την λειτουργία της εταιρείας, κάτι που αναφέρεται ρητά και στο πόρισμα του ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, ενώ κατά την εποχή του ο κανονισμός λειτουργίας ουδέποτε τροποποιήθηκε για να λάβει υπόψη τα λεγόμενά του.
-    Ο κ. Σπίρτζης είναι ανενημέρωτος διότι δεν ανέφερε ποτέ ότι τον Μάρτιο του 2014 έγινε από την Διεύθυνση των Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ κατόπιν αιτήματός μας ταυτόχρονη επιχείρηση σε ΣΤΑΣΥ- ΟΑΣΑ- ΟΣΥ με θέμα την ερευνά διακίνησης των εισιτηρίων.
-    Ο κ. Σπίρτζης συνεχίζει να είναι ανενημέρωτος γιατί δεν γνωρίζει ότι η εκτύπωση, η διανομή στις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και η συνακόλουθη καταστροφή είναι υποχρέωση αποκλειστικά του ΟΑΣΑ.

Τέλος, ο κ Σπίρτζης δεν μπορεί να αντέξει την σύγκριση των εποχών μας γιατί κάποτε, επί της εποχής μας, η ΣΤΑΣΥ, λόγω του ότι ήταν εκτός κρατικής χρηματοδότησης, δεν ήταν στο μάτι κανενός θεσμού, ενώ τώρα η ΣΤΑΣΥ βρίσκεται μπροστά από το μάτι του Κύκλωπα που λέγεται υπερταμείο. Επειδή ο κ. Σπίρτζης είναι ανίκανος να τον τυφλώσει το μόνο που φαίνεται να θέλει από φόβο να κάνει, είναι να την παραδώσει για να την πετάξει από πάνω του.

Παρεμπιπτόντως, ας ερευνήσει ο κ. Σπίρτζης γεγονότα που συνέβησαν τον Ιανουάριο 2017 στο σύστημα της πώλησης εισιτηρίων και ας μας ενημερώσει αν τα μεγάλα λόγια του έχουν ψήγμα αποτελεσματικότητας, διαφορετικά ας παραιτηθεί».

Produced by