07
ΦΕΒ

Γαλλία: Νέος γύρος αποκαλύψεων για την Πενελόπ Φιγιόν


Το ποσό των 45.000 ευρώ έλαβε η Πενελόπ Φιγιόν ως αποζημίωση απόλυσης από την θέση της κοινοβουλευτικής βοηθού, το οποίο της κατέβαλε η Εθνοσυνέλευση.

Πρόκειται για νέα αποκάλυψη της εφημερίδας Le Canard enchaîné, η οποία έρχεται να επιβαρύνει κι άλλο την προεδρική καμπάνια του Φρανσουά Φιγιόν, μετά τα πρώτα νέα για την αργομισθία της συζύγου του.

Στην Φιγιόν καταβλήθηκε το 2002 το ποσό των «16.000 ευρώ ως αποζημίωση, ήτοι το ισοδύναμο μισθολογικών απολαβών 5 μηνών» στο πλαίσιο μιας σύμβασης εργασίας διάρκειας 5 ετών με τον σύζυγό της, παρά το γεγονός ότι προσλήφθηκε ξανά από τον διάδοχό του στην Εθνοσυνέλευση, Μαρκ Ζουλόντ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας.

«Ο νόμος δεν προβλέπει ένα τέτοιο ύψος αποζημίωσης απόλυσης για ένα κοινοβουλευτικό συνεργάτη» τονίζεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έλαβε επίσης, το Νοέμβριο του 2013, το ποσό των «29.000 ευρώ ως πριμοδότηση» αφού εργάστηκε εκ νέου για τον σύζυγό της, που είχε επανεκλεγεί βουλευτής, για ένα διάστημα 1,5 έτους.

Η γαλλική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστεί η αλήθεια σχετικά με την εργασία που έκανε ή που δεν έκανε για 15 χρόνια η Πενέλοπι Φιγιόν, μια υπόθεση που έχει στοιχίσει πολιτικά στον σύζυγό της ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Άνοιξης.

 

Produced by