08
ΦΕΒ

Ποιά η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη-Μέρκελ


Ως εξαιρετικής σημασίας, χαρακτηρίζεται από στελέχη της ΝΔ και όχι μόνον, η επικείμενη συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα στο Βερολίνο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυρ. Μητσοτάκης με την καγκελάριο Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει και άλλες συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης (πιθανόν να δει και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Β. Σοιμπλε), ενώ παράλληλα θα μετάσχει σε “κλειστό” δείπνο με στελέχη των μεγάλων Γερμανικών ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στην γερμανική πρωτεύουσα σε μια εξόχως κρίσιμη συγκυρία, έτοιμος να περιγράψει στους συνομιλητές του το δικό του σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Θα επιμείνει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά την λύση του προβλήματος θα τονίσει ότι στόχος δικός του είναι η προώθηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, κάτι που εάν συμβεί θα οδηγήσει σε μείωση των φόρων, το βάρος των οποίων σήμερα “πνίγει” την πραγματική οικονομία. Θα καταστήσει σαφές ότι το Grexit δεν αποτελεί ούτε καν σκέψη για τον ίδιο και πως μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είναι προς όφελος ούτε της Ελλάδας , αλλά ούτε της Ευρωζώνης συνολικά.

Οι συναντήσεις που θα έχει την προσεχή Δευτέρα και την προσεχή Τρίτη, στην γερμανική πρωτεύουσα, είναι εκ των πραγμάτων πλέον κρίσιμες, καθώς θα αποκτήσει και ο ίδιος μια σαφή εικόνα για τις θέσεις ενός “παίκτη” – κλειδί στην υπόθεση της αξιολόγησης, ενώ θα διαπιστώσει και το κλίμα που επικρατεί στην γερμανική κοινή γνώμη για την Ελλάδα και την σημερινή κυβέρνηση. “Και μόνον η χρονική συγκυρία , μέσα στην οποία πραγματοποιείται το ταξίδι αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία”, ανέφερε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ. Παράλληλα το ίδιο πρόσωπο, εξηγούσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα εκφράσει στους συνομιλητές του και τις έντονες διαφωνίες ως προς το μείγμα που υιοθετήθηκε από τους δανειστές στο 3ο μνημόνιο καθώς θεωρεί –και δεν το έχει κρύψει άλλωστε– ότι υπάρχουν ευθύνες και στην τρόικα για την υπερφορολόγηση που επηρεάζει τους Έλληνες.

Στο εσωτερικό, η ΝΔ θα εξακολουθήσει να κράτα ψηλά το θέμα του ταξιδιού που του πρωθυπουργού στο Παρίσι και πέραν του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος το αποκάλυψε, τις επόμενες ημέρες θα παρέμβουν και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε χθες, εκτός από την αίτηση για τα ονόματα των επιβαινόντων που ταξίδεψαν στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στις συγκεκριμένες ημερομηνίες και σχετική ερώτηση!

Produced by