08
ΦΕΒ

Παπαδημητρίου: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπτώσεις


Την αισιοδοξία για το αίσιο και άμεσο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης της Ελλάδας από τους δανειστές εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου με δηλώσεις του στην «Ναυτεμπορική».

Σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι «ευελπιστώ βάσιμα πως θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπτώσεις για τη χώρα».

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι περιπλοκές που δημιουργεί το ασταθές και βεβαρημένο πολιτικά διεθνές περιβάλλον ενδέχεται να επιδράσουν θετικά για την Ελλάδα αφού ασκούν πίεση στην ΕΕ για τη διασφάλιση της εσωτερικής συνοχής, λειτουργίας και ύπαρξής της, ώστε να μην επιτρέπει καμία ρωγμή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα με τη μορφή εξόδου χώρας από αυτήν.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομίας χαρακτηρίζει τον στόχο για ανάπτυξη της τάξης του 2,7% εφέτος ως φιλόδοξο, αλλά όχι ανέφικτο και παρουσιάζει τους βασικούς άξονες για την επάνοδο της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Τέλος, ο κ.Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι «το σχεδιαζόμενο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των "κόκκινων δανείων" των επιχειρήσεων βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαμόρφωσης και σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς».

Produced by