08
ΦΕΒ

FAZ: «Κλειδί» ο Τραμπ για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα


Στις προτεραιότητες που θα θέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ θα κριθεί το μέλλον της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόγραμμα, αναφέρει σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Όπως σημειώνει η FAZ, χωρίς τη συμμετοχή του μεγαλύτερου μετόχου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το Ταμείο δεν θα χρηματοδοτήσει ένα νέο πρόγραμμα. Kαι εκεί όπου το ΔΝΤ προσέτρεχε ευχαρίστως προς βοήθεια των Ευρωπαίων (μεταξύ άλλων και του Βερολίνου) στην ευρωκρίση δεν μπορεί τώρα να το κάνει, αντιπαρερχόμενο τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ, παρατηρεί ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας.

Σε αυτές τις προτεραιότητες σίγουρα δεν ανήκει η Ελλάδα. Αυτό το αναγνώρισε και ο (Γερμανός) υπουργός Οικονομικών. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριζε μέχρι τώρα ευχαρίστως ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι τρόπον τινά ειλημμένη απόφαση του Eurogroup και επομένως αμετάκλητη. Tώρα προαναγγέλλει ότι χωρίς το ΔΝΤ το ευρωπαϊκό πρόγραμμα έχει τελειώσει.

Αυτό ακόμα δεν σημαίνει πολλά. Δύσκολα μπορεί όμως κανείς να φανταστεί ότι αυτή η διένεξη θα κρατήσει έως τις γερμανικές εθνικές εκλογές, καταλήγει η FAZ.

Produced by