08
ΦΕΒ

Το απόλυτο "αλαλούμ" με τις αιτήσεις για το ΚΕΑ


Το απόλυτο "αλαλούμ" επικρατεί με τις αιτήσεις των Ελλήνων πολιτών για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Στην Αθήνα, τα γραφεία στην Αγίου Κωνσταντίνου, στον δήμο Αθηναίων, έβαλαν "λουκέτο" σήμερα, ενώ στη Θεσσαλονίκη, έξω από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν σχηματιστεί "ουρές".

Το σύστημα, όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις, "πέφτει" ξανά και ξανά με την αρμόδια υπουργό μάλιστα, Θεανώ Φωτίου, να κάνει και... χιουμοριστικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια, που ούτε η NASA δεν θα τα είχε καταφέρει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης η αντιδήμαρχος Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη, δήλωσε ότι από το υπουργείο ενημερώθηκαν ότι το σύστημα μπορεί να αποκατασταθεί κάπως από αύριο. Παράλληλα, η ίδια τόνισε ότι δεν έχει νόημα όσοι δεν έχουν πάρει τα 50 πρώτα χαρτάκια που μοίρασε η ίδια να περιμένουν.

Σύμφωνα με την κ. Στρατηγάκη, όποια ημέρα μέσα στον Φεβρουάριο και αν κατατεθεί η αίτηση, ακόμα και την τελευταία, 28 Φεβρουαρίου, τα χρήματα του επιδόματος θα καταβληθούν τέλος Μαρτίου.

Σημειώνεται δε ότι νωρίτερα την Τετάρτη έξω από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Μοναστηρίου, σημειώθηκε μικρή ένταση μεταξύ ορισμένων δικαιούχων και δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο.

Produced by