08
ΦΕΒ

Το Grexit είναι και πάλι στο τραπέζι, τονίζει ο Χαρδούβελης


Επίθεση κατά τη κυβέρνησης πραγματοποίησε εκ νέου ο Γκίκας Χαρδούβελης, τονίζοντας στο ρ/σ «Παραπολιτικά» ότι το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή είναι ορατό εξαιτίας των κινήσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και για το λόγο αυτό ζητούν νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018.

Τόνισε, επίσης, ότι το σενάριο της δραχμής επιστρέφει συνεχώς όσο η Ελλάδα δεν βγαίνει στις αγορές ενώ είπε ότι αν συμβεί αυτό θα είναι η απόλυτη καταστροφή.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως το ΔΝΤ ζητά να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, να επεκταθεί η φορολογική βάση και να σταθεροποιηθεί το ασφαλιστικό σύστημα, ενώ σημείωσε ότι επί υπουργίας του η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές και οι επενδύσεις είχαν ξεκινήσει λέγοντας ότι το 2014 με το σήμερα δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση.

Ανέφερε επίσης πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έβαλε τη χώρα το 2015 σε ένα δύσκολο πρόγραμμα και μας περιμένει στη γωνία να δει αν θα το εκτελέσουμε.

Produced by