08
ΦΕΒ

Μέι: Μια ανεξάρτητη Σκωτία δεν θα αποτελούσε τμήμα της ΕΕ


Μια ανεξάρτητη Σκωτία δεν θα αποτελούσε τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Το κυβερνών Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), που ηττήθηκε στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία το 2014, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα προκηρυχθεί νέο δημοψήφισμα αν οι απόψεις του για το Brexit αγνοηθούν στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την οριστικοποίηση του "διαζυγίου".

Mάλιστα, την Τρίτη το σκωτσέζικο κοινοβούλιο απέρριψε, σε μια συμβολική, μη δεσμευτική ψηφοφορία, τα σχέδια της Μέι για τον τρόπο αποχώρησης από την ΕΕ.

Η Μέι, όταν ρωτήθηκε από έναν βουλευτή του SNP αν θα προχωρήσει και θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης χωρίς να έχει επιτευχθεί προηγουμένως μια κοινή θέση όλου του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διαπραγμάτευση, απάντησε: "Αναφέρεται (ο βουλευτής) συνεχώς στα συμφέροντα της Σκωτίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια ανεξάρτητη Σκωτία δεν θα ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκε κατά πόσο αληθεύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε σκωτσέτζικη εφημερίδα, σημείωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν πιστεύει πως θα έπρεπε να προκηρυχθεί και δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Produced by