08
ΦΕΒ

Ryanair: Το Brexit η πιο "ηλίθια απόφαση" των Βρετανών


Ως την πιο "ηλίθια" απόφαση που έχουν λάβει ποτέ οι Βρετανοί χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι το Brexit, εκτιμώντας μάλιστα ότι "μέσα στα επόμενα δύο χρόνια" οι υποστηρικτές τουθα αλλάξουν άποψη.

"Εξακολουθώ να πιστεύω ότι σε δύο χρόνια, όταν οι Βρετανοί θα αντιληφθούν ότι οι υποστηρικτές του Brexit τους είπαν ψέματα, θα αλλάξουν άποψη", σχολίασε ο Ο'Λίρι στο περιθώριο της συνόδου της Συμμαχίας για την Ευρώπη (A4E), του οργανισμού των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών στον οποίο μετέχει η Ryanair.

"Πιστεύω ότι θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους", συνέχισε. "Οι υπερασπιστές του Brexit είπαν ψέματα όταν δήλωναν: μπορούμε να φύγουμε από την ενιαία αγορά, δεν θ' αλλάξει τίποτα. Βλακείες. Θα αλλάξουν πολλά" πρόσθεσε.

Οι Βρετανοί βουλευτές, έπειτα από τριήμερη συζήτηση, αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα, σε πρώτη ανάγνωση, το νομοσχέδιο που δίνει στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την εξουσία να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου με την ΕΕ, επτάμιση μήνες μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Produced by