08
ΦΕΒ

Πιτέλα: Persona non grata o Μάλοχ


Ανεπιθύμητος είναι ο άνθρωπος που θέλει να διορίσει ο Τραμπ ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, Τεντ Μάλοχ στην Ευρώπη σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα.

«Ο υποψήφιος πρέσβης συνεχίζει να λέει μη αποδεκτά πράγματα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Πιτέλα.

«Πρώτα είπε ότι ο στόχος του ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ε.Ε. είναι να την καταστρέψει, τώρα θέλει να καταστρέψει το ευρώ και να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, είναι persona non grata που διακυβεύει τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο κ. Πιτέλα.

Eχθές, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του Σκάι, ο Μάλοχ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το ενδιαφέρον στοιχείο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι γιατί η χώρα βρίσκεται και πάλι στο χείλος του γκρεμού. Είναι σαν να έχουμε ξαναδεί το έργο. Θα τελειώσει ποτέ; Πιστεύω ότι αυτή την φορά οι πιθανότητες είναι ισχυρότερες ότι η Ελλάδα από μόνη της θα αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ».

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, ο Τεντ Μάλοχ δήλωσε: «Η αίσθησή μου είναι ότι το ευρώ είναι σε μια αληθινά προβληματική ζώνη, σε λίγο θα αξίζει όσο το δολάριο. Θα μπορούσε δυνητικά - δεδομένων των πολιτικών συνθηκών στην Ευρώπη - να υπάρξει μια κατάρρευση του ευρώ».


Produced by